Web Tabanlı Yazılım Sunucu ile istemci arasında çalışan browser tabanlı uygulamalardır.
Web tabanlı yazılımların masa üstü programlara göre farkı bir sunucu üzerinden erişim sağlanması yani herhangi bir bilgisayardan program yüklenmesine ihtiyaç duymaksızın işlem yapılabilen yazılımlardır.
Web Tabanlı yazılımları tercih ederek;
Dünyan bir ucundan diğer ucuna tüm verilerinize erişebilir ve işlem yapabilir,
Masaüstü yazılımlarında olan güncelleme ve bilgisayara yük bindirme sorunlarında kurtulabilirsiniz.
Ayrıca sunucu tarafında yapılan güncellemeler ve yenilikler ile tüm kulacılar son sürümü kullanabilirler.
Firma – Kurum içerisinde kurumun kendi sunucularında çalışan ve kapalı ağ içerisinde sadece kurum içinde yayın yapan web tabanlı yazılımlara intranet denirken bu yazılımların internet üzerinden erişilebilen haline de extranet adı verilmektedir.
Kurum içi yazılımlar genelde şirketin ihtiyaçlarına özel olarak oluşturulmaktadır. Proje yönetimi, kurumsal kaynak planlama, personel takip, kurum içi haberleşme, iş akışı oluşturma gibi modülerin yanı sıra muhasebe, stok yönetimi gibi modüllerden de oluşabilmektedir.
Bu yazılımların browser yani tarayıcı tabalı uygulamalar olduğunu belirmiştik. Doğal olarak iyi bir web tabalı yazılımının tüm tarayıcılara uyumlu olarak çalışması beklenir. Uygulama sunucu tarafında çalışan kodlar ile veri tabanında aldığı bilgileri işleyerek TCP protokolü üzerinden kullanıcı tarafına ulaştırır. Kullanıcı tarafında sayfaların çalışmasını ve görüntülenmesini web tarayıcıları üstlenir.
Atölye 45 web yazlım ekibi birbirinden farkı web yazlım projelerine imza atmış dinamik ve tecrübeli bir ekipten oluşur. Yaptığımız projeler karşımıza bazen bir haber sitesi olarak bazen bir e ticaret sitesi olarak, bazen bir iş takip sistemi, imar takip sistemi, erp sistemleri gibi farklı uygulamalar çıkmaktadır.
Müşteri ve sonuç odaklı çalışmayı prensip haline getirmiş firmamız istenilen hedefe minimum zama ulaşmayı ve ne güncel teknolojileri kullanmayı bir stil haline getirmiştir.
1 Aşama: Projelendirme
Projelendirme aşamasında proje yöneticimiz ve firma yetkiliniz yazılımın amaçlarını ve firmanızın beklentilerini belirler ve projenizin yol haritası çıkarılır.
2. Aşama: Tasarım
Çıkarılan yol haritası doğrultusunda projenizin taslağı çizilir.
3. Aşama: Kodlama
Projeniz yazılım ekibimiz tarafında kodlanarak çalışır hale getirilerek test edilmek üzere demo alanına yüklenir.
4. Aşama: İçerik
Proje yöneticimiz ve yetkili personeliniz tasarında önceden belirlenen ve hazırlanan içerikler web yazılımınıza girilir. Projenizin son kullanıcı testleri gerçekleştirilir. Kullanıcılara gerekli eğitimler verilir.
5 Aşama: Yayın
Tüm kontrolleri gerçekleşen ve demo adresinde yayına hazır hale getirilen projeniz kendi adresine taşınarak kullanıcılarının hizmetine sunulur.